marți, 4 februarie 2014

Un nou mod de reclama... sau nu?

Ce vedeți voi mai sus este hote... pardon, spitalul Queen Elizabeth din Birmingham, bineînțeles, Anglia. Că el a fost deschis în iunie 2010, că a costat 545 milioane de lire sterline și că este cel mai cel când vine vorba de transplanturi, ei bine nu o să vă spun! :P

Ce mi-a atras (enorm de mult, cum ar zice cineva) atenția a fost un doctor specialist, Simon Bramhall, 48 de ani, chirurg de felul lui, care, probabil de plictiseală sau de faptul că a fost prea banală o intervenție, a decis ca după operație să facă ceva prin care să se asigure că tot poporul o să știe că el a fost atunci la masa de tăiere. Mai exact, și-a gravat inițialele pe ficatul pacientului! Da, da! GG, măh! Ce reclamă mai originală decât asta ați văzut până acum?

Înainte de a vă relata cum a fost descoperită "semnătura", să mă dau și eu mare puțin că știu să explic. Trebuie să știți că doctorașul ăsta (care probabil a fost atent la orele de chimie din liceu) a utilizat un instrument de coagulare. De obicei e folosit pentru a opri sângerările prin arderea vaselor de sânge mici utilizând gazul argon încărcat electric. Poate tăia până la 1-2 cm în țesut. Am zis "de obicei" pentru că, se pare, poate fi utilizat și în alte scopuri. Arată ca o baterie sau ceva de genul.


Inițialele 'SB' au fost descoperite de un alt chirurg atunci când pacientul a venit la un control. Autoritățile și capii mari ai spitalului se tem că au existat și alte cazuri și acum verifică toți pacienții care au trecut prin mâinile doctorului reclamă. Chiar, cum ar fi: "Bună ziua! Am dori să vă prezentați la spital pentru un control la ficat. Vrem să vedem dacă aveți imprimate inițialele doctorului care v-a facut operația." Eu aș adăuga: "Dorim să știm dacă e original și nu vreo făcătură din China".
Specialiștii spun că sănătatea pacientului nu este afectată. Dacă e așa, atunci poate să-și extindă obiectul de activitate și pe la inimă, stomac, splină... de ce nu? Când ajungi la autopsie și te diseacă ăia, să înceapă: "Uite-l și p-ăsta! S-a operat la Floreasca la doctorul Z și la Colentina la doctorul X! Un sărăntoc. Nu a avut bani de Medlife la doctorul XYZ. Phuay, și inima e donată de la Galați? Prin "poștă"? Da' bun timbru! A rămas și acu' lipit".

Chiar dacă a fost suspendat, eu unul îi dau nota 10 pentru ingeniozitate și creativitate. Cine e de acord cu mine???


Acum vă las. Mă duc să-mi fac și eu reclamă la site...


Surse: Gizmodo, BBC, National Post, UPI, Wikipedia

A meritat cascadoria



Discuţie intre prieteni:
- Tocmai am fost la doctor şi am am aflat că sunt infertil. Sunt devastat!… am irosit atâţia ani cu prezervativul…

*****

- Da,… am o veste bună şi una proastă.
- …
- Vestea buna e că vom numi o boală dupa dumneavoastră…

*****

Directorul la spitalul de psihiatrie examinează pacienţii pentru a vedea care din ei este pregătit pentru a se reintegra în societate:
- Deci, domnule Bulă, văd că ai fost recomandat pentru externare. Ce ai de gând să faci după ce pleci de aici?
Bulă se gândeşte puţin, apoi răspunde:
- Să vedem… am lucrat în domeniul telecomunicaţiilor, se fac încă bani buni acolo dar pe de altă parte aş putea scrie o carte despre experienţa mea în acest spital, despre cum e să fii pacient aici. În plus, aş putea frecventa un curs de istoria artei care a început să mă pasioneze în ultimul timp.
- Toate astea sunt foarte interesante, spuse doctorul.
La care Bulă răspunse:
- Iar partea bună e că în timpul liber pot să fiu în continuare un ibric de cafea…