marți, 24 februarie 2015

Inventie



Iubito! La prima noastră întâlnire când mi-ai spus că ai propriul tău mijloc de transport ecologic, nici prin gând nu mi-a trecut că te referi la mătură.

*****

Fumam pe terasa din spate când apare câinele meu de sub gardul vecinului cu ceva animal alb în gură, mândru, loial, mi-l aduce și mi-l pune în fața mea: era iepurele campion al vecinului, ceva rasă cu pedigree din Germania, cu care umbla la concursuri, expoziții… Era mort de-a binelea, înota în balele câinelui și era foarte murdar. Iepurele valora cam 50.000 euro… După „corecția” dată câinelui m-am întors la iepure… și mi-a venit o idee; L-am băgat în chiuvetă, l-am spălat bine de pământ și balele câinelui și l-am uscat cu uscătorul de păr al mamei. Apoi am urcat pe poteca vecinului, i-am făcut un culcuș din paie iepurelui în cușcă, l-am pus în pat și am închis ușa cotețului.
După-masă vine vecinul acasă… La vreo 5 minute se aude gălăgie, larmă, înjurături… Ca un bun vecin, mă duc să mă interesez care-i problema. Stăm ca doi proști în fața cuștii iepurelui și are loc următorul dialog:
- Uită-te, băga-mi-aş!
- Ce s-a întâmplat? A murit?
- A murit! Acu două zile l-am îngropat și iar e aici…

*****

De 1 Martie, la o florărie, un bărbat se adresează florăresei grăbit:
- Bună ziua, aveţi felicitări pe care să scrie “Eşti unica mea iubire”?
- Da!
- Daţi-mi şapte bucăţi, vă rog !